Karta som visar ungefär var händelsen Arbetsplatsolycka: Segelbåt sjönk när kranbil skulle lägga i båt. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Arbetsplatsolycka Segelbåt sjönk när kranbil skulle lägga i båt.

Småbåtshamnen, Oxelösund, Södermanlands län

10:23 SOS larmade polis, ambulans och räddningstjänst till småbåtshamnen i Oxelösund med anledning av en olycka. En kranbil som skulle lägga i en båt i vattnet välte och kom delvis ner i vattnet. I samband med att den välte skadades en segelbåt som sjönk. Föraren av kranbilen, en man i 65-årsåldern, skadades inte fysiskt. Ingen annan person har heller kommit till skada i samband med olyckan.

Polisen har dokumenterat platsen och hållit förhör med föraren av kranbilen och vittnen. 

Händelsen kommer att utredas som en arbetsplatsolycka. Det kommer att utredas varför det gick som det gick och om någon kan anses vara ansvarig för det.

Uppdatering 16.10: Polisen har beslutat att inte inleda någon förundersökning. Omständigheterna kring olyckan faller inte inom ramen för vad som kan betraktas som en arbetsplatsolycka.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra