Karta som med röd fyrkant ramar in Nyköping, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bedrägeri Äldre man utsattes för bedrägeriförsök.

Nyköping, Södermanlands län

13.41 samtal till polisen om att en äldre man nyligen blivit utsatt för ett bedrägeriförsök i bostaden i centrala Nyköping.

13.52 polisen påbörjade spaningar i området samt besöker den drabbade mannen.

14.30 polisen har påbörjat en utredning om försök till bedrägeri och den drabbade mannen, som är i 90-årsåldern har förhörts. Han har berättat att en för honom okänd man har besökt honom i hans bostad och försökt förmå honom att skriva under ett papper om att han skulle betala ett sexsiffrigt belopp till mannen. Den okände mannen lämnade bostaden utan att ha fått varken någon påskrift eller pengar. 

Det finns än så länge ingen misstänkt

Via länken kan man få information från polisen hur äldre kan skydda sig mot brott i bostaden. Polisen uppmanar barn till äldre föräldrar och andra som har kontakt med äldre personer att gå genom och diskutera polisens råd för att undvika att fler drabbas.

Händelsen inträffade på Strandbergsvägen och polisen vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser av misstänkta personer eller fordon vid 13.00--13.30-tiden. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

Mest läst av andra