Karta som med röd fyrkant ramar in Årby, Årbygatan, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Fullt utvecklad brand i Årby, Eskilstuna.

Årby, Årbygatan, Eskilstuna, Södermanlands län

12:23. En fullt utvecklad brand har utbrutit på Årbygatan i Eskilstuna. 

Polisen är på plats och bistår räddningstjänsten. Ingen person uppges vara skadad.

Platsen har spärrats av och det är brandrök i området. Det är viktigt att inte andas in denna och att stänga fönster och dörrar så att röken inte kommer in. 

Undvik om möjligt att färdas på Årbygatan så att räddningsarbetet kan fortgå utan hinder. 

Uppdatering 13:09

Det är en moské på Årbygatan som brinner. Polisen är på plats och hör vittnen i området. Delar av Nystrandsgatan är avstängd för trafik. 

Uppdatering 13:24

För kännedom. Boende i området kan inte ta sig fram på Årbygatan men kan passera från Fristadsgatan och in genom gårdarna till fots för att ta sig till sina hus. 

Uppdatering 13:54

Jourhavande förundersökningsledare har inlett en förundersökning om mordbrand. Polisen kommer att utreda händelsen för att ta reda på vad det är som kan ha orsakat branden. 

 Uppdatering 17:35

Polisen är fortfarande på plats med flertalet enheter vid den aktuella adressen. Man arbetar med informationsinsamling och förhör med eventuella vittnen i området. Tekniker har beordrats ut för att utföra en undersökning när det svalnat tillräckligt för att de ska kunna arbeta på platsen. Rättsläget efter händelsen är fortsatt mordbrand.

Mest läst av andra