Karta som med röd fyrkant ramar in Gammelsta, Nyköping, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Brand i lastbil stoppade trafiken på E4.

Gammelsta, Nyköping, Södermanlands län

19.23 Det kom larm om brand i ett lastbilssläp på E4, strax öster om trafikplats Gammelsta, Nyköping, i södergående riktning.

19.41 Räddningstjänsten meddelade att det var en fullt utvecklad brand. E4 stängdes av helt i södergående riktning initialt under räddningsarbetet. Det var mycket trafik på sträckan. I norrgående riktning fortsatte trafiken att flyta.

19.42 Polis på plats. Lastbilen är inte lastad med farligt gods.

20.10 Det brann fortfarande i lastbilen och vägen var fortsatt avstängd i södergående riktning. Polisen var kvar på platsen för att hantera trafiken. 

20.40 Trafiken hade börjat ledas om via alternativa vägar från E4 vid Jönåker och söderut. De trafikanter som "fastnat" på E4 söderut mellan Jönåker och olycksplatsen skulle inom kort släppas förbi den brandhärjade lastbilen.

E4 kommer vara fortsatt avstängd i södergående riktning förbi olycksplatsen under kvällen, i väntan på att räddningstjänsten skulle avsluta sitt arbete, och en efterföljande bärgning.

20.58 Trafikverkets TMA-bilar har anlänt och dirigerar trafiken. Chauffören av lastbilen var oskadd i branden. Polisen har lämnat platsen och det finns ingen misstanke om brott. För uppdaterad information om trafikläget hänvisas till Trafikverket.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra