Farligt föremål, misstänkt Ett misstänkt farligt föremål hittades på ett tåg.

Gnesta, Södermanlands län

11.37 Polisen larmades till Gnesta station med anledning av ett misstänkt farligt föremål. Inringare hade sett ett misstänkt farligt föremål på ett pendeltåg och larmade polisen. Tåget utrymdes och platsen spärrades av. Polispatruller är på plats för att utreda föremålet.

13.02 Nationella bombskyddet har kallats till platsen för att undersöka föremålet. Polis har utökat avspärrningarna, informerat kommunen och region Södermanland om läget.

13:37 Drönare har kallats in för att hjälpa till med polisarbetet. Polis jobbar med säkerheten för allmänheten samtidigt som man säkrar eventuella spår som kan leda utredningen vidare. Förhör med vittnen och insamling av information har också genomförts och fortlöper.

14.04 Nationella bombskyddet är nu på plats.

14.51 Nu har nationella bombskyddet sökt efter föremålet. Inget farligt föremål hittades.

14.58 Avspärrningen hävs.

15.00 En förundersökning gällande försök till allmänfarlig ödeläggelse upprättades.

15.07 En man, som är i 40-årsåldern, greps. Polisutredningen fortsätter.

17.55 polisen har nu anmält gripandet till jouråklagaren som fattade beslut om att mannen skulle anhållas på sannolika skäl misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse.

21.05 polisen har nu gripit ytterligare en misstänkt person, en man i 30-årsåldern. Han är gripen som skäligen misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse. Polisen har fört mannen till polisstationen där han kommer att förhöras. Åklagare kommer senare att ta ställning till om mannen ska anhållas.

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra