Karta som med röd fyrkant ramar in Årby, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Kontroll person/fordon Larm om person med pistolliknande föremål.

Årby, Eskilstuna, Södermanlands län

17.51 Polisen fick samtal om en kille med ett pistolliknande föremål på Årby idrottsplats. Flera polispatruller åkte till platsen.

17.56 Polis på plats. Två killar i nedre tonåren som hade hanterat föremålet fanns kvar och identifierades. De hade slängt föremålet ifrån sig. De är ej straffmyndiga.

18.08 En polispatrull hade hittat vapnet. Det var en leksakspistol i plast.

Polisen kontaktade vårdnadshavare och körde barnen till dem, samt höll allvarliga samtal med dem. Polisen misstänker inget brott.

Polisen kan inte nog understryka det olämpliga i att hantera leksaksvapen på allmän plats. En polis har svårt att på avstånd avgöra om ett vapen är skarpt eller inte. Detta kan leda till mycket allvarliga följder. Det kan samtidigt uppfattas som mycket hotfullt och obehagligt av allmänheten.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra