Karta som visar ungefär var händelsen Mord/dråp: En man avliden efter skottlossning. Polis utreder händelsen som mord. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp En man avliden efter skottlossning. Polis utreder händelsen som mord.

Bellmansgatan, Eskilstuna, Södermanlands län

15:56 Polisen larmades till Bellmansgatan i Eskilstuna. Flera personer larmade SOS efter att ha hört höga smällar. Polisen var snabbt på plats. En skadad person anträffades på marken och ambulans kallades dit.

16:04 Flera polispatruller är på plats i närområdet och arbetar med händelsen. Det finns flera vittnen till händelsen. 

16:25 Den skadade personen, en man, har förts till sjukhus med ambulans. Han bedöms vara mycket allvarligt skadad efter skottskador. En stor polisinsats pågår och brottsplatsen är avspärrad. 

17:00 Polisen har gripit två personer för inblandning i skjutningen. Detaljer kring identitet på de gripna samt plats för gripandena kommer i nuläget inte att lämnas, med anledning av flera pågående utredningsårgärder. 

17:30 Polisens intensiva arbete fortsätter. Ytterligare två personer har gripits för inblandning i händelsen. Totalt är fyra personer nu gripna. De gripna kommer att förhöras och en åklagare kommer sedan att beslutas om de ska anhållas. Helikopter finns i luften och är behjälplig i arbetet efter skottlossningen. Polisen följer upp vittnesuppgifter, håller förhör och säkrar spår som kan kopplas till händelsen.

17:45 Oscar Nissfolk, biträdande lokalpolisområdeschef för lokalpolisområde Eskilstuna, kommer att finnas tillgänglig för medier en stund under kvällen. Skicka ett mail till asa.willsund@polisen.se så kommer kontaktuppgifter att förmedlas. 

18:15 Den skottskadade mannen har avlidit av sina skador. De närmast anhöriga har underrättats. Den avlidna mannen var i 25-årsåldern. Brottsrubriceringen som utreds är mord. 

22:00 Under kvällen har polisen fortsatt arbetet med utredningen gällande mord. Inga ytterliggare personer har gripit. Det är fortfarande fyra personer gripna. Inget beslut om anhållande har fattats än. Tekniker har varit på plats på brottsplatsen och den tekniska undersökningen är avslutad. Spår har säkrats men i nuläget kan man inte informera om vilka spår det gäller med hänsyn till förundersökningen.

Det finns i nuläget inga mer uppgifter att lämna. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra