Karta som med röd fyrkant ramar in Nyfors, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Man skjuten i underkroppen, utredning om mordförsök inledd. UPPDATERING 06:21 En person har anhållits.

Nyfors, Eskilstuna, Södermanlands län

18:55 SOS tog emot ett samtal från en lägenhet i området Nyfors. En person uppgavs ha blivit skjuten. Ambulans och polis skickades omedelbart till platsen.

Den skadade mannen, som är i 40-årsåldern, har förts till sjukhus med ambulans. Han misstänks har skjutits i underkroppen. Hans skador verkar inte vara livshotande och han var vid medvetande när han avfördes med ambulans.

Lägenheten där skjutningen ska ha ägt rum är avspärrad för teknisk undersökning.

I nuläget är ingen gripen för brottet. Flera polispatruller och utredningspersonal arbetar intensivt med ärendet som är rubricerat som mordförsök alternativt grov misshandel.

Utredningen är i ett mycket tidigt skede och därför kan inga ytterligare detaljer lämnas i nuläget.

21:25 Polisen fortsätter med det inledande utredningsarbetet. Tekniker är inkallad och kommer att ta sig till den avspärrade lägenheten. Dörrknackning i trapphuset genomförs. Ingen person har gripits. 

UPPDATERING:

06:21 Strax innan midnatt greps en person misstänkt för inblandning i ärendet. Gripandandet ägde rum i Eskilstuna. Personen är en man, och har under natten förhörts och anhållits för grov misshandel. Mannen är misstänkt på sannolika skäl vilket är den högre misstankegraden.

Polisens arbete har fortsatt under natten. En första teknisk undersökning av brottsplatsen är påbörjad.

Utredningen är ännu i ett mycket tidigt skede och därför kan inga ytterligare uppgifter lämnas i nuläget. Ärendet leds av åklagare.

 

Polisen Södermanland

Mest läst av andra