Karta som med röd fyrkant ramar in Brandkärr, Södermanland, Nyköping, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp Larm om skottlossning, Brandkärr.

Brandkärr, Södermanland, Nyköping, Södermanlands län

23.28 Polis larmades med anledning av en misstänkt skottlossning i området Brandkärr. Flera polispatruller och ambulans beordrades till platsen.

När polis kom fram till platsen anträffades en skadad person. Personen, en man, fördes till sjukhus i ambulans. Skadeläget bedömdes som kritiskt.

23.43 Polisen har spärrat av ett område vid brottsplatsen, där den skadade personen hittades, och polisens kriminaltekniker kommer att undersöka platsen. Polisen arbetar på platsen samtidigt som man söker efter en eller flera misstänkta personer.

UPPDATERING:

Den skadade mannen har avlidit av sina skador. Sjukvårdpersonal meddelade polisen om detta klockan 00.19. Polisen har underrättat mannens anhöriga.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Ingen person har ännu gripits.

Polisen är intresserad av tips och iakttagelser från platsen som kan sättas i samband med händelsen. Den som har tips eller annan information att lämna, och ännu inte pratat med polisen, kan ringa 114 14.

Under torsdagskvällen inträffade två händelser där polisen i Södermanland inlett förundersökning om mord. För att skapa de bästa utredningsförutsättningarna och arbeta trygghetsskapande med extra personal i de städer som har påverkats har polisen beslutat att inleda en särskild händelse.

Uppdatering 20200918, 08:00: Chefen för lokalpolisområde Nyköping  finns anträffbar på 010-56 69 153

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra