Karta som med röd fyrkant ramar in Strängnäs, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp Bråk som slutar med försök till mord

Strängnäs, Södermanlands län

18.16 Samtal om ett bråk mellan två personer i centrala Strängnäs. En person skall enligt initiala uppgifter ha skadats svårt i halsen med ett vasst föremål.  

Polis kan gripa en misstänkt gärningsman bara minuter efter händelsen. Den gripne är en man i 30-årsåldern. Målsägande har avförts i ambulans vaken men med oklart skadeläge. 

Förundersökning gällande försök till mord inledd kl. 18.23.

Just nu pågår informationsinhämtning och ytterligare utredningsåtgärder på brottsplatsen. Polisen har tagit föremål i beslag som kan kopplas till brottet. 

UPPDATERING 18.45:

Brottet har skett utomhus. Brottsplatsen är avspärrad och teknisk personal är på väg till platsen för brottsplatsundersökning. I övrigt sker informationsinhämtning från vittnen. 

Uppdatering 22.35:

Den skadade personen tillika målsägande är identifierad och avliden på sjukhus under kvällen. Den avlidne är en man i 20-årsåldern. Anhöriga är underrättade. 

Nytt rättsläge avseende mord. Förundersökningen i övrigt fortskrider oförändrat. 

Uppdatering fredag 2 juni:

08.55. Den anhållne mannen är fortsatt anhållen och utredningen fortskrider. Alla frågor hänvisas fortsättningsvis till åklagarkammaren då åklagare nu leder förundersökningen. Polisen har inge ny information att delge.

Mest läst av andra