Karta som med röd fyrkant ramar in Noachsgatan, Valhalla, Borsökna, Gillberga Kyrka, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Motorfordon, stöld Bil stals och anträffades i Eskilstuna.

Noachsgatan, Valhalla, Borsökna, Gillberga Kyrka, Eskilstuna, Södermanlands län

15.56 en inringare ringde till polisen och anmälde att en person precis hade stulit en bil i ett garage. Bilen stod parkerad med nycklarna i, i ett olåst garage på Noachsgatan.

Polisens regionledningscentral larmade ut händelsen och registreringsnumret till polispatrullerna i Eskilstunaområdet. Bilen, som är företgsägd efterlystes också i bilregistret.

18.38 en företrädare för företaget som äger den stulna bilen ringde och berättade att de hade GPS-positionerat bilen till stadsdelen Valhalla i Eskilstuna. Inringaren var på väg till den aktuella platsen.

18.48 inringaren meddelade nu att han följde efter den stulna bilen på länsväg 230 vid Borsökna. Inringarens samtal kopplades ut till den polispatrull som befann sig närmast Borsökna.

18.58 polisen har kommit ikapp och stoppat den stulna bilen vid Gillberga kyrka.

19.00 polispatrullen har gripit föraren av den stulna bilen.

19.40 polisen har beslutat att återlämna den stulna bilen till ägaren. Bilföraren är en man i 50-årsåldern och han misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri och grov olovlig körning. Han förs till polisstationen där han kommer att få lämna blodprov och genomgå ett förhör varefter polisen kommer att föredra ärendet för en åklagare.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra