Karta som med röd fyrkant ramar in Skogstorp, Södermanlands Län, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Under dagen har älgar avlivats i området Skogstorp.

Skogstorp, Södermanlands Län, Eskilstuna, Södermanlands län

Polismyndigheten har under dagen beslutat att enligt jaktlagen avliva en älgko och hennes tre kalvar som under en tid ska ha befunnit sig i området Skogstorp i Eskilstuna. Djuren har under dagen avlivats.

Bakgrunden till händelsen är att älgkon har flera gånger uppvisat ett aggressivt beteende mot människor. Flera personer har hört av sig till polisen och uttryckt oro och rädsla över älgarnas närvaro.

Älgar är stora och kan bli mycket farliga. När det finns en risk att någon kan komma till skada ska polismyndigheten agera för att förhindra att någon far illa. Att ha närgående älgar ökar risken för att någon kan komma för nära älgen och och hamna i en mycket farlig situation.

Försök att få bort djuren från platsen har tidigare gjorts men inte lyckats, och älgkon har även vid dessa tillfällen uppträtt aggressivt.

Älgarna som idag har skjutits avräknas i den redan tidigare bestämda tilldelningen av älgar i älgskötselområdet.

Inga ytterligare detaljer kan lämnas i nuläget. Imorgon tisdag kommer jaktansvarig för polisen i Södermanlands län finnas tillgänglig för sakfrågor.

Polisen Södermanland

Mest läst av andra