Karta som visar ungefär var händelsen Polisinsats/kommendering: Psykisk ohälsa ledde till stor polisinsats i bostadsområde. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Psykisk ohälsa ledde till stor polisinsats i bostadsområde.

Oppeby Gård, Nyköping, Södermanlands län

10:20 Polisen larmades till Oppeby gård i Nyköping med anledning av en hotfull situation i en bostad. En man som hade besök av hemtjänstpersonal blev aggressiv och tog fram ett vapen (som han har licens för). Mannen verkade inte må bra och hotade att skada sig själv. Personalen som befann sig i bostaden tog sig ut och larmade polisen.

Polisen har varit på plats med flera patruller för att förmå mannen att inte skada sig själv eller någon annan. Några av poliserna har varit utrustade med tunga vapen.

Klockan 12:30 kunde mannen gripas i sin bostad. Ambulans har kallats till platsen för kontroll av mannen som inte verkar vara fysiskt skadad. Ingen annan person kom till fysisk skada i samband med insatsen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra