Karta som med röd fyrkant ramar in Sjögatan, Oxelösund, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Polisinsats i Oxelösund.

Sjögatan, Oxelösund, Södermanlands län

09.16 fick polisen samtal om att en person hittats svårt skadad på en adress på Sjögatan i Oxelösund.

09.30 polisen är på plats och börjar ta reda på vad som kan ha hänt. Den skadade personen anträffas och förs till sjukhus med ambulans. Läget bedöms som kritiskt. Ytterligare en person anträffas avliden på platsen.

11.00 Polisen arbetar intensivt med att försöka ta reda på vad det är som har hänt. Polisen har stora resurser på plats i form av ingripandepoliser, utredare och kriminaltekniker. Dessa arbetar nu med hålla förhör med personer som kan ha uppgifter att lämna. Polisen arbetar också med att säkra spår för att få en bättre bild av vad som kan ha hänt.

12.10 polisen har inlett en förundersökning om mord och en förundersökning om försök till mord.

14.30 Mannen som är avliden är i 20-årsåldern och den skadade kvinnan är också i 20-årsåldern. Polisen har inte fått någon annan information än att kvinnans tillstånd fortfarande är kritiskt.

De båda drabbade personerna har båda två stickskador. Hur dessa har uppstått är en av de viktigaste frågorna att utreda just nu. Det finns ännu ingen misstänkt person i någon av utredningarna.

Polisen fortsätter det intensiva arbetet med att hålla förhör med alla personer som kan tänkas ha information till nytta för utredningarna. Den kriminaltekniska undersökningen fortsätter. Tidigare var ett större område runt det aktuella huset avspärrat men avspärrningen har nu minskats ner. I huset är en lägenhet fortsatt avspärrad.

Polisen har tagit föremål i beslag, bland annat en kniv som kan ha betydelse för utredningen. Även andra föremål är beslagtagna, för ytterligare undersökning.

Polisens arbete går nu i huvudsak ut på att skapa bilden av vad som kan ha hänt. Det är mycket information kvar innan den bilden klarnar. Därför är polisen mycket angelägen av att komma i kontakt med ytterligare personer som kan ha information att lämna. Du som ännu inte talat med polisen och som kan ha upplysningar ombeds vänligen att ringa till polisen på 114 14 eller att använda tipsformuläret nedan.

18.50 Det finns i nuläget ingen misstänkt eller frihetsberövad i ärendena. Den skadade kvinnan vårdas fortfarande på sjukhus. Polisens arbete fortsätter under kvällen och natten. Utredningen kommer att bli omfattande och är ännu i ett mycket tidigt skede.

Denna text kommer att uppdateras när det finns mer information att lämna.

Mest läst av andra