Karta som med röd fyrkant ramar in Risinge, Flen, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån Man rånade kvinna på bil. Gripen efter förföljande.

Risinge, Flen, Södermanlands län

13:57 Polisen larmades till en villa i Flen. En man hade genom hot precis tvingat till sig nycklarna till kvinnans bil. Mannen lämnade platsen i aktuell bil.

Flera polisbilar slöt upp i sökandet efter bilen. Ägaren kunde med hjälp av GPS hjälpa polisen i sökandet med positionering. Polisen har följt efter aktuell bil norrut från Flen. Färden har gått på länsvägar och skogsvägar.

15:18 Polisen fick stopp på aktuell bil på länsväg 214 vid Risinge. Föraren greps och fördes till polisstationen där han kommer att förhöras. Misstankarna mot honom gäller rån och mordsförsök då han ska ha försökt att köra på en polisanställd under förföljandet.

16:20 Kvinnan som rånades har inte skadats fysiskt.

En polisanställd har förts till sjukhus med ambulans för vård. Den polisanställde skadades i samband med att man försökte stoppa den aktuella bilen med spikmatta. Den gripne mannen misstänks för att ha kört på den polisanställda i låg hastighet. Denna händelse är anledningen till brottsrubriceringen försök till mord.

Den gripne mannen är i 25-årsåldern och är hemmahörande i Flen. Han har inte skadats. Han är tidigare dömd för bland annat grovt rattfylleri och olovlig körning.

18:18 Den misstänke mannen anhölls av åklagare. Fler misstankar har tillkommit och mannen misstänks för rån, försök till mord, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri samt ej ha stannat på polismans tecken.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra