Karta som med röd fyrkant ramar in Folkestaleden, Fågelvägen, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån övrigt Man gripen misstänkt för rån i motvärnsfallet.

Folkestaleden, Fågelvägen, Eskilstuna, Södermanlands län

20:01 Polisen larmades till en butik på Folkestaleden med anledning av ett aktiverat överfallslarm. En man har varit inne i en butik och stulit gods. Mannen ska ha konfronterats av personal och mindre handgemäng uppstod. Mannen ska sedan ha försvunnit från butiken. Polisens presstjänst har inga uppgifter om allvarliga fysiska skador i samband med detta.

Flera polispatruller involverades i ärendet. Ungefär en kilometer (fågelvägen) från butiken påträffade en polispatrull en man vars signalement stämde överens med den misstänkte gärningspersonen. Polispatrullen kontrollerade mannen och misstänkt stöldgods påträffades.

Mannen är i 40-årsåldern och han greps misstänkt för rån i motvärnsfallet.

Förklaring gällande brottsrubriceringen:

Rån i motvärnsfallet innebär att personen, om denne blir påkommen med att stjäla, på något sätt gör motstånd. Antingen genom våld eller hot om våld.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra