Karta som med röd fyrkant ramar in Annedalsgatan, Vingåker, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån Bil stals och krockades efter rån i bostad.

Annedalsgatan, Vingåker, Södermanlands län

09:11 Polisen larmades till en bostad på Hansjögatan i Vingåker. En man ska ha knackat på dörren och blev insläppt av de boende. I bostaden ska mannen ha hotat boende med ett tillhygge och tilltvingat sig en bilnyckel. Mannen tog de boendes bil och körde från platsen. Ingen kom till fysisk skada.

09:14 Polis fick larm om en trafikolycka bara några hundra meter från aktuell bostad. Bilen som stals hade körts in i en brevlåda och sedan ner i diket. En man sågs springa från platsen i riktning mot Annedalsgatan. Polis med hund började söka efter gärningspersonen.

11:15 Polisen fortsätter söka efter gärningspersonen. Polisen är intresserade av att komma i kontakt med personer som har sett någon person i området som betett sig på ett sätt som sticker ut.

En anmälan om rån är upprättad. Förhör har hållits med vittnen och målsägande och dörrknackning har genomförts i området. En teknisk undersökning har gjorts i bilen och den kunde sedan lämnas tillbaka till ägaren.

UPPDATERING klockan 13:20: 

Rättelse: Gärningsmannen ska inte ha blivit insläppt i bostaden utan trängde sig in när boende öppnade dörren. En av de boende fick en mindre skada och ont i ett ben i samband med rånet.  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra