Karta som med röd fyrkant ramar in Ridhusplan, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rattfylleri Rattfyllerist vägrade stanna på polisens tecken.

Ridhusplan, Eskilstuna, Södermanlands län

13.11 polisen fick samtal om en person som suttit i en bil utanför Systembolaget på Albertina Nyströms väg. Mannen hade setts dricka öl i bilen och när han körde ut från parkeringen körde han genom en plantering med buskar. Inringare sade sig misstänka rattfylleri.

Flera polispatruller åkte mot området och sökte efter bilisten, som skulle ha kört in mot centrala Eskilstuna.

13.23 en polispatrull har upptäckt bilisten och ger stopptecken men han vägrar stanna. Bakom ratten satt en man som fortfarande drack öl under färden in mot Eskilstuna. Mannen körde i låg hastighet, omkring 20 km/h.

13.26 mannen har kört in på Ridhusplan där han inte kunde köra vidare. Polisen fick då möjlighet att betvinga mannen och få ut honom med våld ur bilen, där han belades med handfängsel.

13.36 mannen tas med för provtagning och han är misstänkt för grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma. Polisen har tagit bilen i beslag för att pröva om den kan förklaras förverkad av åklagare.

Eftger provtagningen kommer mannen att placeras i en tillnyktringsarrest. Han kommer att förhöras när han nyktrat till.

Mest läst av andra