Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Dalagatan, Katrineholm, Västergatan, Eskilstuna, Flen, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Sammanfattning av nattenspolisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Dalagatan, Katrineholm, Västergatan, Eskilstuna, Flen, Södermanlands län

07.01 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits,  tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fyra har fått följa med för provtagning och förhör angående misstänkt drogpåverkan.

00.00 räddningstjänsten meddelade till polisen att de varit på en skola på Dalagatan i Katrineholm med anledning av ett utlöst larm och det har visat sig att någon varit inne i lokalerna. Troligen har en dörr stått olåst genom vilken gärningsperson/-er har kommit in. I lokalerna har man tömt en brandsläckare. Polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning om olaga intrång och skadegörelse. Troligtvis har inget tillgrepp skett. Dörren låstes efter insatsen.

01.10 en polispatrull som stoppat en bilist för en rutinkontroll på Västergatan i Eskilstuna fattade misstankar om att föraren var rattfull. Det var en man i 35-årsåldern somfick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för rattfylleri. Han fick även sitt körkort omhändertaget av polisen.Han lades in i en arrest för tillnyktring och kommer att förhöras därefter.

04.01 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll påriksväg 55 i Flen har en man i 45-årsåldern blivit misstänkt för flera brott. Han blev misstänkt drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav samt olovlig körning. Han fick följa med för provtagning och förhör samt att polisen tog bilnycklarna i förvar för att förhindra honom att köra igen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra