Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanlands Län, Trosa, Bottnaryd, Granitvägen, Jönköping, Ekhagen, Smålandsstenar, Jönköpings län, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning natt polisregion Öst.

Södermanlands Län, Trosa, Bottnaryd, Granitvägen, Jönköping, Ekhagen, Smålandsstenar, Jönköpings län, Södermanlands län

Natten i regionen har varit relativt lugn. Polisen har inte fått in några larm om händelser där någon person har skadats:

Södermanlands län:

23:49 Trosa centrum. En busschaufför kontaktar polisen gällande en stökig och hotfull man på en buss. Polis kom till platsen och omhändertog mannen som är i 30-årsåldern. Han visade tecken att vara påverkad av narkotika och fick följa med polisen för provtagning. Han fick sedan stanna några timmar i polisens arrest och nyktra till. Ingen person kom till skada vid händelsen. Den omhändertagna mannen misstänks för ringa narkotikabrott och hot mot tjänsteman (busschauffören).

Jönköpings län:

23:13 Riksväg 40 Bottnaryd. Trafikolycka med älg och personbil. Kvinnlig förare  i 30-årsåldern, klarade sig oskadd. En jägare sändes ut för att avliva älgen som låg i diket.

23:42 Granitvägen Jönköping. Polisen tog emot ett larm om inbrott på en bilfirma. Ett kameralarm visade hur flera personer rotade bland fälgar på bilfirmans område. Polispatrull som fanns i närheten fick syn på två personbilar som lämnade platsen. I bilarna anträffades en större mängd fälgar och totalt fem personer greps misstänkta för stöld. De har anhållits av åklagare under natten.

03:03 E4 Ekhagen. En polispatrull stannade ett fordon och kontrollerade dess förare. Föraren, en man i 55-årsåldern, blev hotfull mot polisen och belades med handfängsel. Mannen visade sig vara påverkad av alkohol och fick följa med misstänkt för rattfylleri och hot mot tjänsteman.

03:53 Riksväg 26 Smålandsstenar. Trafikolycka med älg och personbil. Föraren, en man i 35-årsåldern, skadades inte. En jägare åkte ut och avlivade älgen som var skadad på platsen.

Natten i regionen har varit relativt lugn. Polisen har inte fått in några larm om händelser där någon person har skadats:

Östergötlands län:

Inga händelser att rapportera om under natten.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra