Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Påljungshage, Gumsbacken, Aurora, Bryngelstorp, Nyköping, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Södermanland.

Södermanland, Påljungshage, Gumsbacken, Aurora, Bryngelstorp, Nyköping, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 35 ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan.

22.15 Polisen fick samtal om att någon hade krossat en ruta på en bil och stulit väskor. Bilen stod parkerad utanför en restaurang vid Påljungshage, Nyköping. Nästan samtidigt fick polisen samtal om en annan person vars bil hade en krossad ruta. Det var oklart om något hade stulits från den bilen, som stod parkerad vid en restaurang vid Gumsbacken. Det är oklart om det kan vara samma gärningsperson i de båda ärendena. Det första rubricerades som stöld och det andra som skadegörelse. Ingen är gripen eller misstänkt i nuläget.

22.34 Polisen fick larm om att en man med ett tillhygge hade skadat en annan man i Nyköping. Det hade hänt utomhus på Aurora Holmbergs väg. Det ska ha föregåtts av någon ordväxling som gått överstyr.
Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans, den misstänkte hade lämnat platsen till fots. Han greps någon timme senare av en hundpatrull i området Bryngelstorp.
Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, på grund av de risker som är förenat med att skada en annan person med ett tillhygge. Båda parter är i 20-årsåldern. Polisen har under natten genomfört förhör, gjort en brottsplatsundersökning, m.m. Avspärrningen på brottsplatsen hävdes vid 04-tiden. Vid 06.30-tiden var den misstänkte fortfarande formellt gripen, ej anhållen.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat ärenden med rattfylleri, trafikbrott, narkotikapåverkade personer, etc.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra