Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Hammarbyvägen, Edvardslund, Eskilstuna, Årby, Östergötland, Pryssgården, Norrköping, Mjölby, Jönköping, Burserydsvägen, Smålandsstenar, Mullsjö, Östergötlands län, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning natt i region Öst.

Södermanland, Hammarbyvägen, Edvardslund, Eskilstuna, Årby, Östergötland, Pryssgården, Norrköping, Mjölby, Jönköping, Burserydsvägen, Smålandsstenar, Mullsjö, Östergötlands län, Södermanlands län

Polisen i region Öst har under natten hanterat 163 ärenden. 2 personer har gripits för brott och 11 personer har frihetsberövats av andra anledningar.

Södermanland:

Kl. 23.24 larmades polis och räddningstjänst till bränder vid Hammarbyvägen, Edvardslund i Eskilstuna. På platsen brann det i flera containrar samt i en byggnad. Det var risk för spridning till andra byggander och mark. Då det enligt räddningstjänsten verkade vara flera brandhärdar misstänks bränderna vara anlagda. På platsen har bl.a. en dansbana brunnit ner. Polisen har inledd förundersökning på mordbrand.

Kl. 01.29 inträffade en trafikolycka på E20 i höjd med Årby i Eskilstuna. Enligt ett vittne har en bil fått sladd och kört ner ca 80 meter vajerräcke. Bilen har åkt över i mötande körfält och passerat framför en lastbil för att stanna i fel körbana. Förare var en man i 20-årsåldern. Han fördes till sjukhus med nacksmärtor.

Östergötland:

Kl. 22.15 får polisen en anmälan om stöld ur en villa i området Pryssgården i Norrköping. Brottet kan ha skett under dagtid på söndagen. Föremål till ett ganska stort värde har tagits från villan.

Kl.22.40 får polisen larm om ett pågående inbrott på en däckfirma i Eldslösa området i Mjölby. Tillsammans med väktare kan polisen gripa två misstänkta ynglingar. Båda är i 16-årsåldern.

Jönköping:

Kl. 00.20  inträffar en älgolycka på Burserydsvägen i Smålandsstenar. Två personer som fanns i bilen fördes med ambulans till sjukhus med nacksmärtor. Oklart hur det gick för älgen.

Kl. 01.24 inträffar en singelolycka på Rv 47 Mullsjö. En bil har av okänd anledning kört av vägen och hamnat i skogen. Föraren  en man i 50-årsåldern bedöms vara allvarligt skadad och fördes med ambulans till sjukhus med smärtor i rygg och nacke.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra