Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanlands Län, Skiftinge, Eskilstuna, Linköping, Jönköpings Län, Gränna, Östergötlands län, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning natt polisregion Öst

Södermanlands Län, Skiftinge, Eskilstuna, Linköping, Jönköpings Län, Gränna, Östergötlands län, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har mellan 22-05 tagit emot 130 händelser. En person har gripits misstänkt för brott, se nedan.


Södermanlands län:

02.21 Skiftinge, Eskilstuna: Man i 50-årsåldern gripen för misshandel och olaga hot mot en kvinna i 40-årsåldern som han har en relation med. Målsäganden har inte behövt uppsöka sjukhusvård. Mannen kommer att förhöras därefter beslutar en åklagare om mannen ska anhållas eller släppas på fri fot.


Östergötlands län:

03.38 Ryd, Linköping: inkom ett samtal om en smäll som orsakat  hål i ett ytterfönster på adressen. Det har inte blivit genomslag på något fönster men ett flertal fönster är skadade. Ingen person skadades.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning. Tekniker kommer att genomföra en brottsplatsundersökning under dagen för att bedöma vad det är för föremål som orsakat skadorna. Inledningsvis har en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse påbörjats. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

 

Jönköpings län:

02:00 Grännastrandens camping, Gränna. Polisen tog emot samtal från en boende på campingen som hade blivit slagen av en person. Anmälaren hade börjat springa efter en man som man misstänkte försökte stjäla något ur anmälarens tält.

Efter misshandeln ska gärningspersonen ha lämnat platsen i en motorbåt.

Den drabbade, som är i 35-årsåldern, har fått en svullnad på ett öga. Gärningspersonen anträffades inte. En anmälan om misshandel är upprättad.

Mest läst av andra