Karta som med röd fyrkant ramar in Strängnäs, Prästängsvägen, Åtvidaberg, Smällgatan, Timmermansgatan, Norrköping, Nyköping, Motala, Bredaryd, Östergötlands län, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning natt.

Strängnäs, Prästängsvägen, Åtvidaberg, Smällgatan, Timmermansgatan, Norrköping, Nyköping, Motala, Bredaryd, Östergötlands län, Södermanlands län

Polisen i Region Öst har under natten hanterat 246 ärenden. 8 personer har gripits för brott och 26 har frihetsberövats av andra anledningar.

Kl 00.35 greps en man i 50-årsåldern för misshandel och olaga hot mot en annan man i Strängnäs. Målsägaren har blivit hotad med föremål och blivit sprayad i ansiktet med någon spray.

Kl 00.32 larmas polisen till en bilbrand på Prästängsvägen i Åtvidaberg. På platsen brinner en bil och ytterligare två bilar har fått rutor krossade och brännbar vätska uthällt på bilarna. Strax efter brinner ett fristående soprum på Smällgatan på samma ort. En närstående bil skadas. Genom vittnesuppgifter och spårning med hund har en person i 20-årsålder gripits som misstänkt för bränderna och skadegörelserna.

Kl. 00.45 larmas polisen till två bilbränder på Timmermansgatan i Norrköping. Vittnesuppgifter tyder på att bränderna är anlagda. Ingen person är frihetsberövad.

Kl. 01.32 greps 4 personer vid en fordonskontroll på E4:an i höjd med Nyköping. I samband med kontroll hittades ett skarpladdat vapen. Personerna är misstänkta för grovt vapenbrott.

Kl. 01.41 grips en man i 50-årsåldern för misshandel i relation mot en kvinna i samma ålder. Misshandeln har skett i bostaden. Brottet har skett i Motala. Kvinnan har inte fått några allvarligare skador.

Kl. 01.41 grips en man i 40-årsålden för misshandel mot en man i 30-årsålden i Bredaryd. Målsägaren har inte fått några allvarligare skador.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra