Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Västergatan, Abborrberget, Katrineholm, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett sammandrag av nattens polisverksamhet.

Södermanland, Västergatan, Abborrberget, Katrineholm, Södermanlands län

07.10 polisen har från midnatt hanterat ett 25-tal ärenden i polisområde Södermanland. En person är gripen för brott men ingen annan är frihetsberövad.

01.22 en polispatrull stoppade en bilist för en rutinkontroll på Västergatan. Bilföraren blev aggressiv mot poliserna som därför tvingades att belägga mannen med handfängsel. Mannen misstänks nu för grovt rattfylleri, grov olovlig körning, våldsamt motstånd och narkotikabrott. Mannen greps för dessa brott men frigavs senare under natten när provtagningen och förhöret var genomfört.

02.07 SOS-larm om brand vid en skola i Abborrberget. Det visade sig att ett förråd har brunnit ner och polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

04.33 en polispatrull anträffade en svårt misshandlad man utomhus utanför polishuset i Katrineholm. Polispatrullen tog med mannen, som är i 35-årsåldern till sjukhus där han just nu får vård. Polisen har påbörjat en utredning om grov misshandel och förhör kommer att hållas med mannen när det är möjligt. Inledningsvis tyder det mesta på att mannen har blivit misshandlad på en annan plats än där han anträffades.

Inga andra grova brott eller allvarliga händelser har kommit till polisens kännedom.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra