Karta som med röd fyrkant ramar in Gnesta, Klostergatan, Eskilstuna, Östra Åsgatan, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Gnesta, Klostergatan, Eskilstuna, Östra Åsgatan, Södermanlands län

Under natten har polisens regionledningscentral hanterat 50 ärenden som rör Södermanlands län. Två personer har hämtats till förhör och senare anhållits (se nedan) och 11 personer har omhändertagits för fylleri, narkotikapåverkan eller rattfylleri.

23:01 Polisen larmades till Gnesta efter ett misstänkt rån. En man skulle ha blivit av med en större summa pengar efter att ha blivit avtvingad sitt bankomatkort med tillhörande kod efter att ha blivit slagen och hotad. 
 
Två personer kontrollerades under natten i en bil. De misstänktes ha samband med händelsen och togs med till förhör. De anhölls av åklagare under morgonen och misstänks för flera brott, bland annat människorov. 
 
Målsägande har fått vård för sina skador som inte är av allvarligare karaktär.

Ärendet leds av åklagare och polisen kan med anledning av den pågående utredningen inte lämna mer detaljer kring ärendet.

-

00:47 En polispatrull kontrollerade en bil och dess förare på Klostergatan i Eskilstuna. Föraren, en man i 25-årsåldern, misstänktes vara påverkad av narkotika och togs med för provtagning. Han misstänks för rattfylleri under påverkan av droger och olovlig körning då han saknar körkort.

-

01:05 En bil kontrollerades på Östra Åsgatan i Eskilstuna. Föraren och passageraren misstänktes vara påverkade av narkotika och togs med för provtagning. Passageraren misstänks för ringa narkotikabrott och föraren för rattfyller under påverkan av droger och grov olovlig körning då han saknar körkort.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra