Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Sörmland.

Trosa, Tullgatan, Eskilstuna, Slottsgatan, Södermanlands län

06.03 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

00.57 en inringare kontaktade polisen om att en man hade setts på en stege vid ett bostadshus i Trosa. Inringaren trodde inte att någon skulle vara hemma i det aktuella huset. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att det varit inbrott och efter en stunds spårning med hund kunde en misstänkt man gripas av polisen. Mannen fördes till polisstationen för förhör. Efter förhöret fattade åklagare beslut om att mannen skulle anhållas skälingen misstänkt för grov stöld genom inbrott. Häktningsframställan ska vara inlämnad 2019-07-05, kl 12.00.

02.01 vid en rutinkontroll av en bilist på Tullgatan i Eskilstuna blir föraren, en man i 20-årsåldern misstänkt för olovlig körning.

02.55 polisen fick samtal om att en man sågs springa runt vid Slottsskolan i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och träffade på mannen, som då misstänks ha krossat en glasruta på Slottsgatan. Mannen var kraftigt berusad och togs med för tillnyktring. Han är misstänkt för två fall av skadegörelse och kommer att förhöras om de brotten. Mannen misstänks även för ringa narkotikabrott, eget bruk och innehav.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra