Karta som med röd fyrkant ramar in Nyköping, Eskilstuna, Stadsparken, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av händelser i länet sedan klockan 20 i går kväll.

Nyköping, Eskilstuna, Stadsparken, Södermanlands län

Polisen i Södermanlands län har hanterat ett 70-tal ärende sedan klockan 20 i går kväll. Ingen person har gripits, natten har överlag varit lugn.

23.21 Trafikbrott, Nyköping
En polispatrull såg en moped i Borgmästarhagen, Nyköping, som saknade registreringsskylt och baklyse. När man skulle stoppa den försökte föraren dra från platsen. Efter ett kortare förföljande lyckades man stoppa mopeden och föraren, en pojke under 15 års ålder, misstänks för olovlig körning. Mopeden ägdes av en annan pojke i samma ålder, som lånat ut sin moped utan att ta hänsyn till att föraren ej hade åldern inne. Mopedägaren misstänks därför för tillåtande av olovlig körning. Föraren misstänks även för vårdslöshet i trafik, för att ha framfört den trimmade mopeden i för hög hastighet på gång- och cykelbanor, samt för att ej ha stannat på polismans tecken.

23.53 Rattfylleri, Eskilstuna
En polispatrull stoppade en vinglande bil vid Stadsparken, Eskilstuna. Föraren, en man i 35-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument och är nu misstänkt för rattfylleri. Han saknade även körkort och misstänks därför även för olovlig körning.

Mest läst av andra