Karta som med röd fyrkant ramar in Oxelösund, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Oxelösund, Eskilstuna, Södermanlands län

Under natten mot söndagen har polisens regionledningscentral hanterat 37 ärenden som rör Södermanlands län. En person har gripits för brott, se nedan. Tre personer har omhändertagits för berusning eller misstänkt påverkan av narkotika.

23:09 Polisen larmades till en adress i Oxelösund med anledning av en hotfull man. Mannen befann sig i sin lägenhet och uttryckte hot om att skada sig själv och andra. Han bedömdes vara psykiskt instabil och i behov av vård. Efter flera timmars arbete på platsen använde polisen klockan 04:00 elchocksvapen för att få kontroll över mannen. Mannen omhändertogs och fördes till sjukvård. Mannen misstänks för skadegörelse och brott mot ordningslagen. Ingen person kom till skada.

02:34 Polisen larmades till området norr i centrala Eskilstuna efter att en kvinna i 25-årsåldern ska ha blivit utsatt för ett personrån. Flera för kvinnan okända gärningspersoner höll fast kvinnan och tog hennes handväska och mobiltelefon och sprang sedan från platsen. Kvinnan skadades inte fysiskt. Flera polispatruller kallades till platsen. Gärningspersonerna eftersöktes med bland annat hund och hundförare. Kvinnans väska och mobiltelefon anträffades men inte gärningspersonerna. En anmälan om rån är upprättad. Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som har sett eller hört händelsen eller har andra uppgifter att lämna.  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra