Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

Södermanland, Stationsplan, Katrineholm, Härad, Strängnäs, Eskilstuna, Södermanlands län

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 40-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits misstänkt för brott (se nedan). Fem personer har omhändertagits på grund av berusning och två personer har medtagits för kroppsbesiktning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott efter en trafikolycka (se nedan).

00.35 Polis larmades till Stationsplan, Katrineholm, med anledning av att en person, en man i 50-årsåldern, blivit rånad och misshandlad. Mannen fördes till sjukhus av polispatrullen, polisen har inga uppgifter gällande mannens skadeläge. Händelsen utreds som rån.

00.45 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en trafikolycka på E20 vid Lundaavfarten, Härad, Strängnäs. Tre bilar hade kolliderat och en av förarna körde från platsen men hittades av polis i närområdet. Samtliga inblandade fordon behövde bärgas från platsen. Trafiken var avstängd under räddningsarbetet. Två personer togs med för provtagning efter misstanke om rattfylleri. En av förarna, en kvinna i 20-årsåldern, misstänks för grovt rattfylleri och en annan förare, en man i 25-årsåldern, misstänks för rattfylleri. Polisen har inga uppgifter gällande skadeläge på den tredje föraren.

02.43 Polis larmades med anledning av ett inbrott hos ett företag på Lidbergsgatan, Eskilstuna. När polis kom till platsen anträffades två obehöriga personer i anslutning till lokalerna och de greps på platsen. De gripna är män i 55- respektive 25-årsåldern och de är i nuläget misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel samt för stöld genom inbrott. det är oklart vad som stulits på platsen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra