Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström.

Södermanland, Trosa, Strängnäs, Fröslunda, Eskilstuna, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.
07.00 Polisen har under natten hanterat ett 70-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits misstänkt för brott (se nedan). Sju personer har omhändertagits på grund av berusning och två personer har medtagits för kroppsbesiktning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

21.38 Polisen fick samtal om att en större mängd människor samlats på en parkeringsplats på Verktygsgatan i Trosa och spelade hög musik. Flera personer hörde av sig och polis åkte till platsen. När polis kom fram kunde patrullen konstatera att det var mycket folk, främst ungdomar, på plats. Deltagarantalet bedömdes vara flera hundra personer. Det visade sig att en inbjudan om att träffas på platsen gått ut till allmänheten via sociala medier och därför inleddes en förundersökning gällande brott mot ordningslagen. Deltagarna upplystes om att deltagarantalet vid denna typ av evenemang inte får överstiga 50 personer och snart lämnade personer och bilar platsen. Tre personer kunde identifieras som anordnare, de togs med för förhör och är misstänkta för brott mot ordningslagen.

22.41 Polis larmades med anledning av en misshandel på en adress i Strängnäs. En man hade misshandlat och hotat en kvinna till vilken han har en relation. Polis åkte till platsen och mannen, som är i 25-årsåldern, greps. Mannen anhölls senare efter beslut av åklagare. Polisen har inga uppgifter gällande kvinnans skadeläge.

00.14 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Fröslunda, Eskilstuna. Det hade börjat brinna i köket i en av lägenheterna och SOS hade uppmanat flera boende att lämna fastigheten. Branden släcktes och ingen person uppges ha kommit till skada vid händelsen. Orsaken till branden ska utredas och polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra