Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

Södermanland, Eskilstuna, Katrineholm, Södermanlands län

07.00 Polisen har under natten hanterat 99 ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits misstänkt för brott (se nedan). Sju personer har omhändertagits på grund av berusning och fyra personer medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

02.57 Allmänhet påkallade polisens uppmärksamhet med anledning av att en kvinna blivit bestulen på sin väska i centrala Eskilstuna. Kvinnan, som är i 20-årsåldern, hade blivit knuffad och i samband med det bestulen på sin väska innehållande bland annat kort och nycklar. Polisen har upprättat en anmälan om stöld.

05.21 Polis larmades med anledning av ett pågående inbrott i en restaurang i området Nävertorp, Katrineholm. Två personer hade setts bryta sig in i lokalerna. Polis åkte till platsen och en av gärningspersonerna kunde gripas på plats. Den gripne är en man i 20-årsåldern. Polisen har spärrat av brottsplatsen för en kriminalteknisk undersökning.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra