Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Oxbacken, Nyköping, Västeråsvägen, Eskilstuna, Buskhyttan, Norrköping, Katrineholm, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Södermanland, Oxbacken, Nyköping, Västeråsvägen, Eskilstuna, Buskhyttan, Norrköping, Katrineholm, Södermanlands län

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 50-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits misstänkta för brott (se nedan). En person har omhändertagits på grund av berusning och fyra personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

23.10 Polis larmades med anledning av en misstänkt pågående stöld på en byggarbetsplats i området Oxbacken, Nyköping. En bil och obehöriga personer hade setts i området. Polis åkte till platsen och man kunde konstatera att en ruta stod på glänt och att någon sannolikt varit inne i en byggnad på området. Polispatruller har upprättat en anmälan om försök till stöld och kommer att fortsätta utreda ärendet under dagen.

00.27 00.08 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en trafikolycka på Västeråsvägen i Eskilstuna. Vid en kontroll i området anträffade polispatrullen en mopedbil hade vält i en rondell. Två personer hade färdats i mopedbilen vid olyckstillfället. Passageraren, en pojke i 15-årsåldern, fördes till sjukhus i ambulans för kontroll. Polisen har inga uppgifter gällande skadeläge. En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott har skrivits.

01.04 Polis larmades med anledning av en misstänkt stöld av en lastmaskin i Buskhyttan, Nyköping. Maskinen hade lastats på en släpvagn och körts iväg i riktning mot Norrköping. Polis larmades ut och klockan 02.12 stoppades ekipaget norr om Norrköping. Tre män greps, misstänkta för stöld och har förts till polisstationen för vidare utredningsåtgärder. De gripna är män i 60-, 50-, respektive 20-årsålden. Släpet med lastmaskinen har tagits i beslag och bärgats från platsen.

06.00 Polis larmades med anledning av ett pågående inbrott i en restaurang i centrala Katrineholm. Väktare hade åkt till platsen efter ett inbrottslarm. När polis kom till platsen konstaterades att en ruta krossats. Ingen misstänkt person fanns på adressen.  Polispatrullen har upprättat en anmälan om försök till stöld genom inbrott.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra