Karta som med röd fyrkant ramar in Köpmangatan, Katrineholm, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Köpmangatan, Katrineholm, Eskilstuna, Södermanlands län

Under natten mot fredagen har polisens regionledningscentral hanterat 21 ärenden som rör Södermanlands län. Ingen har gripits för brott och ingen har omhändertagits.

-

22:04 Polisen larmades till Köpmangatan i Katrineholm. Enligt inringaren ska ha person ha skadats i samband med ett bråk utomhus på platsen. Den skadade personen hade sprungit därifrån.

22:19 Polisen fick samtal från sjukhuset som berättade att en man med skador på överkroppen hade kommit in till akuten. Skadorna verkar vara orsakade med ett vasst föremål. Mannen, som är i 25-årsåldern, bedömdes vara allvarligt skadad.

Polisen kunde lokalisera en brottsplats som spärrades av och teknisk undersökning utfördes. En anmälan om försök till mord upprättades. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Polisen är angelägen om att komma i kontrakt med personer som har sett eller hört något om händelsen, eller har annan information som kan vara viktig för utredningen.

-

00:35 Polisen larmades till Lagersbergsskolan i Eskilstuna. En väktare hade gripit en person på bar gärning som klottrat med sprayfärg på skolans byggnad. Polisen åkte till platsen och höll förhör med den misstänkte mannen, som är i 25-årsåldern. Han misstänks för skadegörelse och brott mot knivlagen. En sprayburk och en kniv togs i beslag. Mannen släpptes på platsen efter förhör men misstankarna kvarstår.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra