Karta som med röd fyrkant ramar in Gillbergagatan, Eskilstuna, Oxelösund, Årbyskolan, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Gillbergagatan, Eskilstuna, Oxelösund, Årbyskolan, Södermanlands län

Under natten mot torsdagen har polisens regionledningscentral hanterat 18 ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits. Fem personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

-

22:44 Polisen larmades till Gillbergagatan i Eskilstuna med anledning av en misshandel utomhus.

22:48 Polis var på plats och anträffade en skadad man i 60-årsåldern. Polisen vårdade initialt mannen tills ambulans var på plats. Mannen hade sårskador på överkroppen som misstänks ha orsakats av ett vasst tillhygge.

Brottsplatsen spärrades av och tekniker har gjort en brottsplatsundersökning under natten. Klockan 06:10 togs avspärrningarna bort.

Under natten togs två personer in för förhör. En av dem anhölls under natten av åklagare. Den anhållne är en man i 35-årsåldern och han är skäligen misstänkt för mordförsök.

-

02:16 En polispatrull hade för avsikt att stanna och kontrollera en bil och dess förare i  Oxelösund. Föraren ville inte stanna på polismans tecken och ett förföljande av bilen påbörjades på länsväg 515.

02:23 Bilen körde av vägen och ut på ett gärde. Föraren, en man i 25-årsåldern, var aggressivt mot patrullen och fick sprayas med OC-spray och belades med handfängsel. Han skadades inte vid avåkningen. Mannen misstänks för drograttfylleri, grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Han togs med för provtagning och lades efter den in för tillnyktring.

Bilen togs i beslag med anledning av att mannen har kört upprepade gånger utan körkort.

-

02:40 SOS larmade räddningstjänst och polis till Årbyskolan i Eskilstuna med anledning av en brand. Något brinnande föremål kastades in i skolans musiksal. Branden kunde släckas snabbt av räddningstjänst. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser som kan sättas i samband med branden.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra