Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Daniel Söderqvist. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Eskilstuna, Skiftingegatan, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 34 ärenden som rör Södermanlands län. En har gripits (se nedan). Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

01:25 Polis larmades till området Söder i Eskilstuna efter larm om ett bostadsinbrott. Polispatruller var snabbt på plats och kunde gripa en gärningsperson i trapphuset. Gärningspersonen, en man i 20-årsåldern, är nu misstänkt för försök till grov stöld genom inbrott och skadegörelse.

04:05 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Skiftingegatan i Eskilstuna uppstod misstanke om narkotikabrott genom eget bruk, grov olovlig körning och brott mot knivlagen mot föraren. Mannen i 30-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

Utöver detta har polisen haft trafikkontroller, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra