Karta som med röd fyrkant ramar in Torshälla, Eskilstuna, Kyrkogatan, Nyköping, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Daniel Söderqvist.

Torshälla, Eskilstuna, Kyrkogatan, Nyköping, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 40 ärenden som rör Södermanlands län. Ingen har gripits. Två person har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

23:17 Polis larmades till området Torshälla i Eskilstuna med anledning av att en kvinna stått i anslutning till ett lägenhetshus och skrikit och bankat på en dörr med ett tillhygge. När polis kom till platsen visade det sig att kvinnan, i 50-årsåldern, även slagit på en bil så rutorna krossats. Kvinnan blev omhändertagen och misstänkt för skadegörelse och ringa narkotikabrott eget bruk.

00:17 Polis larmades till kyrkogatan i Eskilstuna med anledning av att en person stökat vid en bar och slagit mot dörrar och fönsterrutor. När polispatrull kom till platsen anträffades en man i 30-årsåldern. Han fick följa med till stationen för förhör och provtagning, misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk.

03:46 En förundersökning gällande vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning har inletts. Detta sedan en bilist, i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll vid E4:an i Nyköping, inte stannat på polismannens tecken och ett förföljande tog vid. Efter en stund tappade polisen visuell kontakt med den aktuella bilen och förföljandet avbröts. Senare under natten stoppades en annan bil och en person ur den bilen kunde kopplas till förföljandet. Personen, en man i 20-årsåldern, är nu misstänkt.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra