Karta som med röd fyrkant ramar in Vingåker, Isaksdal, Nyköping, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Thomas Agnevik. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Vingåker, Isaksdal, Nyköping, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanlands län. En person har gripits (se nedan). Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

01:41 Polis larmades till en butik i Vingåker med anledning av ett inbrottslarm. En personbil ska ha körts genom entrén till affären. Gärningspersonerna har stulit gods från butiken och sedan lämnat platsen, exakt vad som har stulits är oklart. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet. En förundersökning gällande stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel har inletts. Platsen har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning. Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om fordon eller personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt i närheten. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär om du har uppgifter som kan föra utredningen framåt.

03:49 Polis larmades till området Isaksdal i Nyköping med anledning av bråk i en lägenhet. När polis kom till platsen kunde en man i 35-årsåldern gripas. Han är i nuläget misstänkt för skadegörelse, olaga hot, våldsamt motstånd och narkotikabrott för eget bruk. Målsägare, en kvinna i 45-årsåldern, ska initialt ha klarat sig utan fysiska skador.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra