Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Mariefred, Rådhustorget, Videvägen, Katrineholm, Järntorgsgatan, Nyfors, Eskilstuna, Södermanlands län


Sedan 22 igår kväll har polisens regionledningscentral hanterat 78 ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits för brott. Elva personer har omhändertagits för rattfylleri eller fylleri.

22:13 Polisen larmades till Mariefred med anledning av ett pågående inbrott i bil. Detta skedde i närheten av Rådhustorget i Mariefred. Enligt inringaren sågs en man bryta sig in i två parkerade bilar, en Audi och en Volvo. Det är oklart om han ville stjäla bilarna eller stjäla något från bilarna. Mannen hann lämna i en nyare vit Volvo innan polisen kom fram, den bli som han troligen kom dit i. Ingenting verkar saknas från bilarna. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och säkrat spår efter gärningsmannen, ytterligare brottsplatsundersökning kommer att ske under dagen, när det är ljust. Två anmälningar om försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel är upprättad. Polisen är intresserad av tips om händelsen. Har du sett eller hört något som kan sättas i samband med stöldförsöken, kontakta polisen på 114 14.

-

22:47 Polisen larmades till ett företag på Videvägen i Katrineholm med anledning av stöld ur bilar. Ett säkerhetsbolag hade fått in inbrottslarm från platsen och när man kom fram var rutor till sex av företagets firmabilar krossade. Ur bilarna saknades serviceböcker, troligtvis medtankkort. Bilarna stod parkerade på ett inhägnat område och gärningspersonen misstänks ha klippt sönder ett staket för att ta sig in. En anmälan om stöld ur bil är upprättas. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

-

00:20 Polisen tog emot flera samtal om bråk utomhus på Järntorgsgatan i området Nyfors, Eskilstuna. Sju personer skulle skrika på varandra och eventuellt var det handgemäng mellan några av personerna.

00:28 Polis var på plats. En kvinna i 20-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans med till synes lindriga skador mot huvudet. En man i 25-årsåldern misstänks för misshandel. Den misstänkta och ytterligare två personer omhändertogs för fylleri. Den misstänkta mannen kommer att förhöras om misshandeln under morgonen när han har nyktrat till. En anmälan om misshandel är upprättad.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra