Karta som med röd fyrkant ramar in Nyängen, Trosa, Eskilstuna, Strandgatan, Carlavägen, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanlnad.

Nyängen, Trosa, Eskilstuna, Strandgatan, Carlavägen, Södermanlands län

07.04 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankiar. En person har gripits, bara två personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning och förhör med anledning av misstanke om drogpåverkan.

00.18 en polispatrull träffade på en misstänkt drogpåverkad person på Nyängen i Trosa. Det var en man i 20-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för ringa narkotikabrott.

00.38 i samband med att polisen utförde en rutinmässig fordons- och förarkontroll på riksväg 53 i Eskilstuna blev en man i 35-årsåldern misstänkt för flera brott. Han blev misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav och han fick även sitt körkort omhändertaget på grund av dessa brottsmisstankar.

00.47 samtal till polisen om att en större glasruta hade krossats tidigare till en butik på Strandgatan i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Oklart vad som stulits men en del föremål har anträffats i närområdet. Vaktbolag täckte för glasrutan.

04.41 polisen fick samtal om misstänkt pågående inbrott i en butik på Carlavägen i Eskilstuna. När polisen åkte till platsen mötte en polispatrull en misstänkt bil, polispatrullen vände och följde efter. Efter ett kortare förföljande som varade i ungefär en minut stannade bilisten för en kontroll. Bilföraren stämde bra på ett angivet signalement och i bilen anträffades misstänkt stöldgods varför bilföraren, en man i  35-årsåldern kunde gripas som misstänkt för brottet. Han är i skrivande stund fortfarande gripen.

Förutom dessa ärenden har polisen hanterat ett mindre antal skadegörelser. Inga större ordningsstörningar, folksamlingar eller andra valborgsmässorelaterade händelser verkar ha inträffat.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra