Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Södermanland, Västeråsvägen, Eskilstuna, Katrineholm, Nyköping, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Thomas Agnevik. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silfver.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

01:52 Polisen larmades till en adress i området Norr i Katrineholm med anledning av ett pågående inbrott. Flera personer försökte att stjäla bildelar från en parkerad bil. Ett vittne ska ha sett gärningspersonerna lämna brottsplatsen i bil och senare kunde den aktuella bilen stoppas och kontrolleras av polispatrull på riksväg 52/55. I bilen satt fyra män som alla misstänks vara inblandade i stölden. Samtliga greps misstänkta för stöld. De gripna är i 20-, 25-, 35- och 45-årsåldern.

02:29 Ett SOS-larm inkom till polisen gällande en trafikolycka som inträffat på Västeråsvägen i Eskilstuna. Det var en singelolycka där en bilist kört in i en stolpe. Föraren, en kvinna i 20-årsåldern, visade tecken på alkoholpåverkan. Bilen tillhör inte kvinna, vilket gör att bilen misstänks vara stulen. Kvinnan är misstänkt för grovt rattfylleri alternativt rattfylleri men även tillgrepp av fortskaffningsmedel samt olovlig körning. Kvinnan fick följa med för tillnyktring. Polisens presstjänst har inga uppgifter gällande kvinnans eventuella skador i samband med trafikolyckan. Bilen togs i beslag.

02:56 Polisen larmades till en bostad väster om Nyköping med anledning av ett bråk. En man, som är i 70-årsåldern ska ha misshandlat samt verbalt ha hotat en kvinna. Mannen greps av polis, mannen är misstänkt för misshandel samt olaga hot. Polisens presstjänst har inga uppgifter gällande kvinnans eventuella skador.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra