Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Östra Storgatan, Gnesta, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Södermanland, Östra Storgatan, Gnesta, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg, som är i tjänst till klockan 15:00. Övriga tider besvaras samtal till polisens pressnummer av personal vid regionledningscentralen i mån av tid.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 85 ärenden mellan klockan 22 och 07.

Polispatrullerna har hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Under lördagskvällen samt natten till söndag har polisen arbetat med ett ärende där många polisresurser involverades. Ärendet startade vid 20:30-tiden på lördagskvällen:

Klockan 20:31 på lördagskvällen larmades polisen till en bensinstation på Östra Storgatan i Gnesta med anledning av ett rån. Flera gärningsmän hade tagit sig in i butiken och hotat personal med tillhygge. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. Gärningspersonerna ska ha fått med sig varor, exakt vad är inte preciserat i nuläget, innan gärningspersonerna lämnade platsen. Flera polispatruller involverades i ärendet och deltog i sökarbetet. Brottsplatsen spärrades av. Med i sökarbetet involverades även hundpatrull samt helikopter för att söka efter gärningsmännen. En förundersökning gällande rån inleddes. Arbetet med ärendet har pågått timmar in på söndagen och totalt fyra män i 15-20-årsåldern har gripits misstänkta för brottet. Alla fyra anhölls senare, ärendet är därmed åklagarlett.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra