Karta som med röd fyrkant ramar in Fröslunda, Eskilstuna, Strångsjö, Katrineholm, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Fröslunda, Eskilstuna, Strångsjö, Katrineholm, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanlands län. En person har gripits (se notis nedan). Fem personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

23:52 Polis larmades till området Fröslunda i Eskilstuna med anledning av att en inringare hört bråk och skrik från en lägenhet. Väl på plats anträffade polisen en kvinna i 30-årsåldern som blivit skadad med ett vasst föremål. En man i 35-årsåldern, som också befann sig i lägenheten, greps och blev misstänkt för försök till mord. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus med lindriga skador. Under tisdagsmorgonen har brottsrubriceringen ändrats till grov misshandel och mannen har anhållits. Ärendet är därmed åklagarlett och polisen hänvisar frågor från media till Åklagarkammaren.

01:18 Polis larmades till riksväg 55 i höjd med Strångsjö, Katrineholm, med anledning av att allmänhet uppmärksammat en EPA-traktor som kört snabbt. När patrull stannat fordonet visade det sig att föraren kört 100 km/h. Killen, i övre tonåren, fick följa med polisen för provtagning och förhör. Han är i nuläget misstänkt för drograttfylleri samt olovlig körning. En av passagerarna, också en kille i övre tonåren, blev misstänkt för ringa narkotikabrott för eget bruk. Polisen har också kontaktat vårdnadshavarna till berörda killar.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra