Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Åkers Styckebruk, Strängnäs Kommun, Läggesta, Ekeby, Eskilstuna, Kungshagsvägen, Nyköping, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson är Björn Öberg.

Södermanland, Åkers Styckebruk, Strängnäs Kommun, Läggesta, Ekeby, Eskilstuna, Kungshagsvägen, Nyköping, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland. Polisen i länet har hanterat ett 70-tal ärenden. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom och ingen har gripits. 16 personer har frihetsberövats på grund av tillnyktring, narkotikapåverkan, drograttfylleri, psykisk ohälsa, samt störande av allmän ordning. Händelser i urval:

00.48 En polispatrull meddelade att de hade stoppat en förare av en A-traktor i Åkers Styckebruk, Strängnäs kommun. Det var vid Läggesta station och föraren hade kommit på länsväg 223. Fordonet bedömdes gå för fort och togs i beslag. Polisen provkörde bilen och kom upp i 59 km/h. Föraren, en kille i 15-årsåldern, blev misstänkt för olovlig körning.

04.14 Polis larmades till en campingplats vid Ekeby, Eskilstuna med anledning av ett bråk. Polis kom dit. Två män i 40- respektive 55-årsåldern hade hamnat i slagsmål. Ingen var i behov av ambulans. Polisen tog uppgifter för anmälan och motanmälan om misshandel. Den äldre av dem kördes iväg från platsen i polisbil, men greps formellt inte.

05.46 En polispatrull meddelade att de hade stoppat en bilist på Kungshagsvägen i Nyköping. Föraren hade fått en ordningsbot för förargelseväckande beteende genom att ha haft för hög ljudvolym på bilstereon. Bilen kördes av en man i 20-årsåldern. Böterna blev 1000 kronor.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra