Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Södermanland, Tuna Park, Eskilstuna, Sillekrog, Nyköping, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

02:26 Polisen larmades till en butik på Tuna Park i Eskilstuna med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. Flera polispatruller åkte till platsen. När första polispatrull kom till platsen fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Någon, eller några, har brutit sig in i lokalen via en dörr och tillgripit varor. Exakt vad som stulits är inte preciserat i nuläget. En anmälan om grov stöld upprättades, brottsplatsen spärrades av för en kriminalteknisk undersökning. Det finns ingen misstänkt för brottet.

03:44 Polisen larmades om två berusade personer som satte sig i en bil vid Sillekrog, Nyköping, och körde söderut på E4. Flera polispatruller involverades i ärendet och åkte till platsen. Bilisten vägrade att stanna för poliserna och försökte att köra ifrån polispatrullen som då följde efter. Under färden ska bilisten ha kommit upp i hastigheter över 150 kilometer i timmen. Under färden har polispatruller försökt att stoppa personbilens färd genom plåtstopp, när polisbilen används som ett verktyg för att stoppa den flyende bilens färd, men personbilen fortsatte att köra vidare. Vid 04:30-tiden tog färden stopp vid Johanneslund. I bilen satt två personer. Föraren är en kvinna i 35-årsåldern och passageraren är en man i 45-årsåldern. Båda greps. I samband med händelsen ska bilisten ha försökt att köra på minst en polis. I bilen påträffades misstänkt narkotika. Gällande föraren inleddes förundersökningar gällande följande brott: Försök till grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik, grovt drograttfylleri, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott innehav samt ringa narkotikabrott eget bruk. Passageraren misstänks för anstiftan till försök till grov misshandel och ringa narkotikabrott innehav. Brottsrubriceringarna kan komma att ändras. Bärgare kallades till platsen. Polisens presstjänst har inga uppgifter gällande eventuella personskador eller materiella skador i samband med händelsen. 

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra

Brand Brand i villa, Löderup.

Ystad, Skåne län

Larm inkommer om en brand i en villa på Österlenvägen. Polis och räddningstjänst är på plats. LV1017...