Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Södermanland, Tallåsvägen, Eskilstuna, Nyfors, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Björn Öberg. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 35 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

01:28 Polisen larmades till en restaurang på Tallåsvägen i Eskilstuna med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. Flera polispatruller åkte till platsen. Minst en ruta har krossats. Ingen person ska ha tagit sig in i lokalen. Händelsen rubriceras som skadegörelse. Det finns ingen misstänkt för brottet.

01:35 Polisen larmades till en adress i Nyfors, Eskilstuna, med anledning av ett pågående inbrott i en parkerad bil. Inringaren hade noterat flera personer som försökte att göra inbrott i bilen. Flera polispatruller åkte till platsen. När första polispatrull kom till platsen kunde en misstänkt gärningsperson gripas, två andra personer sprang från platsen. Hundpatrull involverades i ärendet och ytterligare två misstänkta gärningspersoner påträffades och greps. De gripna är män i 30-, 35- respektive 40-årsåldern. Männen är misstänkta för försök till stöld. Under tisdagsmorgonen anhölls männen, ärendet är åklagarlett.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra