Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Sörmland. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Sörmland.

Katrineholm, Gillbergavägen, Fröslunda, Eskilstuna, Gnesta, Skogstorp, Nyköping, Södermanlands län

06.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 15-tal rutinärenden, mestades utan brottsmisstankar. En har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.13 ett SOS-larm kom till polisen om trafikolycka på riksväg 55/56 i Katrineholm där en långtradare ska ha kört rakt över en cirkulationsplats och in i ett räcke. Det blev totalstopp i södergående körriktning. Ingen personskada och ingen misstanke om brott.

00.56 samtal till polisen om trafikolycka på Gillbergavägen i Fröslunda, Eskilstuna. En man i 20-årsåldern körde in med bilen i en trafikljusstolpe som skadades. Ingen personskada och ingen misstanke om brott.

01.18 polisen fick samtal från personer på ett tåg som närmade sig Gnesta. samtalet gällde att en man på tåget skulle ha krossat en-två ytterrutor på tåget. Förutom skadegörelsen var mannan även hotfull. Tåget stannade på en viss plats där polisen mötte upp. Mannen kunde gripas med hjälp av en polishund. Mannen greps misstänkt förgrovt hot mot tjänsteman i två fall, ringa narkotikabrott genom eget bruk och skadegörelse i två fall. De som drabbats av hotet är tågpersonal, en kvinna i 50-årsåldern och en man i 35-årsåldern. Mannen fördes till en polisstation där han kommer att förhöras under morgonen när han har nyktrat till.

Uppdatering 09.10: Den gripne mannen har nu nyktrat till, förhörts och blivit anhållen av åklagare.

02.20 ett SOS-larm om trafikolycka på länsväg 223 i Skogstorp, Nyköping där en polispatrull under utryckning till ärendet ovan kört in i ett träd som låg över hela vägbanan. Räddningstjänsten kom till platsen och tog bort trädet. Inga skador uppstod varken på polispersonalen eller bilen. Inte heller någon misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Det råder halt vinterväglag på vägarna i stora delar av Sörmland. Sänk farten och kör försiktigt. Läs mer om väglaget på Trafikverkets hemsida.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra