Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Katrineholm, Bergholms Väg, Nyköping, Skiftinge, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Södermanland, Katrineholm, Bergholms Väg, Nyköping, Skiftinge, Eskilstuna, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 25 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:21 Polisen fick vetskap om ett personrån som hade inträffat vid 21:30-tiden utomhus i Katrineholm. Rånet ska ha inträffat i området Norr i Katrineholm. En tonårig kille hade blivit rånad av flera, för honom, okända gärningspersoner. Killen blev av med tillhörigheter. En anmälan om rån har upprättats. Det finns ingen misstänkt för brottet. Polisens presstjänst har inga uppgifter gällande eventuella personskador i samband med händelsen.

01:13 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Bergholms väg i Fågelbo, Nyköping. En man, som är i 55-årsåldern, körde bilen. Mannen visade tecken på alkoholpåverkan, han fick följa med för provtagning. Mannen misstänks för rattfylleri samt grov olovlig körning.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Gällande skottlossningen i Skiftinge, Eskilstuna, som inträffade på onsdagskvällen:

Klockan 10:00 hålls en pressuppkoppling via telefon. Innan dess kommer ingen ny information att lämnas gällande ärendet.

Information om pressuppkopplingen finns i den länkade texten.

Mest läst av andra