Karta som med röd fyrkant ramar in Nyköping, Stenkulla, Brandkärr, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett 70-tal ärenden har hanterats av polisen i Södermanlands län sedan 23-tiden i går kväll

Nyköping, Stenkulla, Brandkärr, Södermanlands län

Ingen person har gripits misstänkt för något brott under natten.

Klockan 20.23 i går kväll utsattes en matbutik i centrala Nyköping för ett rån. Två maskerade gärningsmän hotade personalen i samband med stängning och tvingade till sig pengar och cigaretter. Gärningsmännen försvann sedan till fots och på söndagsmorgonen fanns ingen gripen i ärendet.

Kl. 21.33 inkom samtal om bråk i en bostad i Vagnhärad, Trosa. När polis kom till platsen hade en man barrikaderat sig i bostaden så att polis fick bryta sig in. Mannen, i 45-årsåldern, greps misstänkt för två fall av misshandel mot familjemedlemmar.

Vid 23-tiden utsattes en kvinna i 75-årsåldern för ett rån. Efter att kvinnan parkerat sin bil i Stenkulla, Nyköping, knuffade fyra okända män omkull henne och försvann till fots från platsen med hennes ryggsäck. Kvinnan fördes chockad till sjukhus för kontroll. Hundpatrull har varit på plats för att spåra de misstänkta gärningsmännen, men på söndagsmorgonen fanns ingen frihetsberövad i ärendet.

Klockan 23.04 kom larm om en bil som brann med öppna lågor i Brandkärr, Nyköping. Eftersom det fanns närliggande byggnader fanns en spridningsrisk, men man lyckades begränsa branden. Ytterligare två bilar fick rökskador i samband med branden. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra