Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Årby, Eskilstuna, Lövängen, Katrineholms Kommun, Sveavägen, Bolindervägen, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Södermanland, Årby, Eskilstuna, Lövängen, Katrineholms Kommun, Sveavägen, Bolindervägen, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 21:30 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

21:37 Polisen fick in flera samtal av personer som hört höga smällar i Årby, Eskilstuna. Dessa smällar kunde uppfattas som avlossade skott från skjutvapen. Flera polispatruller åkte till området. Polisen har inte kommit i kontakt med någon som skadats eller någon som kan misstänktas för brottet. Ingen brottsplats har påträffats av polis. Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott. Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som vet något om händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

03:11 Polisen larmades till Lövängen i Katrineholms kommun med anledning av en brand. Det var en parkerad bil som brann. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen. Rubriceringen är skadegörelse genom brand.

04:38 Polisen larmades till Sveavägen i Eskilstuna med anledning av en brand. Det brann inne i en lägenhet. Händelsen rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet. Polisens presstjänst har inga uppgifter om eventuella personskador.

05:23 Polisen larmades till en verksamhet på Bolindervägen i Eskilstuna. Personal hade påträffat tre personer som slangade drivmedel från en parkerad grävmaskin. Gärningspersonerna ska sedan ha kört av vägen och sedan lämnat till fots. Polis åkte till platsen men ingen gärningsperson har påträffats. Händelsen rubriceras som stöld och smitning från trafikolycksplats. Det finns ingen misstänkt.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra